Welkom op de website van Scouting Lent!

Onze groep is dé scoutinggroep voor Lent, Oosterhout en Nijmegen-Noord! We zijn opgericht in 1946, maar nog steeds hartstikke actief.

Elke week doen wij leuke activiteiten bij onze blokhut, in de uiterwaarden, Park Lingezegen of in het Sprokkelbosje bij Lent. Kom gerust een keer meedoen, maar weet dat we inmiddels een lange wachtlijst hebben.

Het zomerkamp zit er weer op. Wat hebben we een hoop beleefd en wat was het gezellig! Binnenkort krijgen de ouders een mail met een link naar de foto's. Geniet nu van je vakantie, op 4 september beginnen we weer!

Blokprogramma Welpen

Dit doen we de komende weken met de welpen. Het hele blokprogramma 2021-2022 kun je  hier downloaden.  Alle opkomsten zijn op zaterdag van 9.30-11.30 uur, tenzij anders aangegeven.

18 september:

Jongens tegen de meisjes

Blokprogramma Scouts

Dit doen we de komende weken met de scouts. Het hele blokprogramma voor komend halfjaar kun je  hier downloaden.  Alle opkomsten zijn op zaterdag van 12.30-14.30 uur, tenzij anders aangegeven. Dit doen we komende zaterdag:

18 september:

Vlotten bouwen
Neem zwemkleding en handdoek mee!

20-03-21: Installatie

 We hebben er sinds vandaag weer vier nieuwe welpen en twee stafleden bij. Leuk dat jullie er bij zijn Floor, Benjamin, Coco, Isa, Elisa en Sophia!

7-11-20: Pionieren
We zijn aan het pionieren geslagen! Met de oudste welpen maakten we een keuken en een heel hoge driepoot. De  jonge welpen hadden hun handen vol aan bamboe-bouwwerken.

12-09-20: Robots maken We gingen lekker met hout, spijkers, hamers, verf en lijm aan de slag om robotjes te maken. En ze zijn heel leuk geworden!

21-01-21: Nieuwe leiding Yes, whoop, whoop! Jullie hebben ze al een paar keer gezien, maar vandaag hebben Elisa, Inge en Ivo laten weten dat ze écht leiding willen worden.  We gaan ze snel installeren, zodra we weer bij elkaar mogen komen.29-05-21: Expeditie Robinson
Heel wat beproevingen kregen de scouts deze zaterdag te doorstaan. Smaakproef, Rekenproef en Snelheid, maar ook concentratie. De mega-jenga zorgde voor spannende momenten.

17-04-21: Bushcraft
De scouts lieten hun bushcraft-skills zien en maakten waterfilters van een petfles, mos, gras, zand en kiezels. Stoer!

Kansfonds steunt Scouting Lent
 
Voor de verdere start van onze groep hebben we een bijdrage van ruim 1600 euro gekregen van het Kansfonds.  Een geweldige steun in de rug, om snel nog meer kinderen bij onze groep te kunnen laten spelen.

20-02-21: Pizza!
Een opkomst van stoken en koken. Terwijl het ene scoutsteam zorgde voor een vuur onder de Dutch oven, bereidde de rest de pizza's voor. Smakelijk!

28-11-20: Asterix en Obelix

Romeinse Spelen! En daar hoort natuurlijk een Romeinse wagenrace bij. Sommige dappere strijders vielen er van af, maar gelukkig vielen er geen gewonden. 


Nieuw bestuur

Sinds 20 augustus 2020 is Scouting Lent officieel omgevormd van een stichting naar een vereniging. En bij zo'n nieuwe vorm hoort ook een nieuw bestuur. We zijn erg blij dat we Erik, Leonie, Henri, Elise en Cilia bereid hebben gevonden om dit nieuwe bestuur te gaan vormen. 

Samen met de leiding gaan zij werken aan het verder opbouwen van de groep. Ook voor ouders en kinderen zal dit wat veranderingen meebrengen.  Zodra er veranderingen gaan plaatsvinden, laten we dat tijdig aan iedereen weten.  

29-08-20: vandaag eerste opkomst van het seizoen. We hebben de nesten ingedeeld en daarna allerlei kleine spelletjes gedaan. Bij de marshmallow toren wist een nest zelfs 57 cm hoog te komen!
SCOUTING LENT