Scouting is een van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd.
Lijkt jou het ook leuk om lid te worden van Scouting Lent?
Of lijkt het je super om leiding te geven aan een enthousiaste groep kinderen? Stuur ons dan een mailtje.

Informatie over het lidmaatschap
Al vanaf 6 jaar kun je bij ons lid worden. Als je lid wilt worden van Scouting Lent doe je eerst vrijblijvend een paar keer mee. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt kennis met Scouting en met de groep. Mocht je het na een paar keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan krijg je van de leiding een inschrijfformulier en kun je je aanmelden. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd.
Op dat moment hoor je er echt bij!

Kosten lidmaatschap
In 2020 kost het lidmaatschap € 96,00 . Daarvoor krijg je van 7 maart tot 31 december 2020 alle opkomsten, inclusief eventuele weekendkampjes.  Je wordt automatisch lid van Scouting Nederland. Hierdoor krijg je periodiek het scouting magazine in de brievenbus, waarin je alles kunt lezen over scouting, krijg je korting op het kamperen op hun mooie kampeerterreinen en krijg je korting op bepaalde artikelen in de scoutshop.
Je bent via scouting Nederland collectief verzekerd.  Bij je installatie heb je éénmalig kosten voor je scoutingshirt, je das en de dasring. Ruim voor je installatie krijg je daarover meer informatie.
Nieuwe leden gaan pas contributie betalen vanaf het moment dat ze officieel zijn ingeschreven bij de groep. De contributie wordt stopgezet nadat er schriftelijk is afgemeld bij de leiding.

Bij de penningmeester kun je terecht met al je vragen over de contributie.

Opkomsten
Onze opkomsten zijn elke zaterdag van 9.30 uur tot 11.30 uur.  Onze blokhut staat aan de Parallelweg 28A in Lent. Omdat we het ook leuk vinden af en toe in het bos of in de uiterwaarden te spelen, verzamelen we geregeld op andere plekken. Deze plekken liggen altijd in de directe omgeving van Lent, en je krijgt van tevoren duidelijk bericht waar je wordt verwacht.

Uniform
Bij scouting hoort kleding die herkenbaar is en waarin je lekker kunt bewegen. Tijdens de opkomsten dragen alle kinderen een speciaal voor scouting Lent ontworpen shirt, samen met een groepsdas. Verder is het handig om naar scouting een stevige broek en stevige schoenen aan te doen!

Onze leiding
We hebben een jong leidingteam, dat volop in ontwikkeling is. Het leidingteam wordt begeleid door een aantal ervaren begeleiders, waarvan er ook altijd één bij de opkomsten aanwezig is.

Leiding worden?
Ben jij 17 jaar of ouder en vind je het leuk om met kinderen te werken? Denk er dan eens over na om leiding bij ons te worden! Je leert bij ons hartstikke veel en het is ook nog eens goed voor je CV. We bieden je een gezellig team, goede begeleiding en allerlei trainingen. Meer weten? Stuur een mailtje en we antwoorden je snel.

Ledenadministratie
Alle gegevens van de leden verwerken wij in Scoutsonline, het ledenadministratiepakket van Scouting Nederland. Wij gebruiken de gegevens om contact op te kunnen nemen over het programma, voor de inning van de contributie en voor contact bij calamiteiten. Behalve met de leiding delen wij de gegevens niet. Na beëindiging van het lidmaatschap worden alle gegevens vernietigd.

Gedragscode
Scouting Lent conformeert zich aan de gedragscode van Scouting Nederland.  Deze code is hier te downloaden. De code geeft de grenzen aan in het contact met minderjarigen,. Iedereen die een functie binnen onze scoutinggroep vervult onderschrijft deze code. In dit kader moeten zij ook de beschikking hebben over een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).